Shopping Cart

Una dona valenta

18,50

Envoltada de mitologia tribal i records ancestrals, de música i de poesia, Joy Harjo desgrana en aquest llibre de memòries el seu itinerari vital fins arribar a la poesia i esdevenir música i escriptora. Nascuda a Oklahoma, destinació final del Sender de les Llàgrimes —la ruta del desterrament dels indis americans durant el segle xix— Harjo va suportar durant la infància un padrastre dèspota que maltractava la família. Més tard, va haver de sobreviure a dos marits que reproduïen aquell funest model d’home. Per superar tanta tristesa, l’escriptora es va construir un refugi sustentat en la imaginació i va trobar recer en una vida espiritual profunda, unida a la força de la natura i als seus avantpassats.

En aquestes memòries Harjo dibuixa amb fermesa i lirisme els camins enrevessats de la traïció i de l’amor, repassa el puzle dels somnis esmicolats i fa una empenta decidida i ferma per recompondre’n les peces.

Una dona valenta és un relat que atrapa i una història que encoratja. Des de la infantesa a Tulsa, tot passant per l’adolescència i el despertar artístic i amorós a Santa Fe, fins a una maduresa peremptòria a Albuquerque, aquest llibre de memòries evoca les veus perdudes i també les veus retrobades, mentre desvela com va poder construir-se’n una de pròpia i ben poderosa.