Shopping Cart

Les cares de l’evasió fiscal

Pobresa, frau i corrupció a la Comunitat Valenciana

10,00

Descripció

Segons el diccionari de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la pobresa, en una de les seues accepcions, és la «falta dels béns materials necessaris per a viure». I sobre la paraula evasió, el mateix diccionari remet al verb evadir, que defineix, entre altres, com «l’acció d’eludir, defugir; traure d’un país (diners o béns) de manera il·legal, o escapar-se, especialment de la presó».

De tot açò tracta este llibre, que, a més, intenta ampliar el significat de les paraules explicant que la pobresa va més enllà de les privacions materials, que evadir i eludir el pagament d’impostos de grans fortunes afecta –i molt– la distribució de la riquesa i, en conseqüència, l’augment o no de la pobresa.

I ve a explicar, en definitiva, que la societat valenciana no es mereix de cap de les maneres acceptar un augment de la desigualtat que al remat supera la dimensió econòmica i hipoteca el desenvolupament social i cultural de les persones que la conformen.

Este llibre està fet amb la consciència que no estaran tots els factors determinants de la pobresa ni de l’augment de la desigualtat al territori valencià, amb la responsabilitat que, en este intent de contextualització, només es pot fer una aproximació al tema plantejat i sempre quedaran dades i xifres fora de l’estudi, i amb la voluntat humil de poder oferir un mapa més aclaridor del moment en què vivim.

Esperem que, en acabar, els lectors i les lectores tinguen més preguntes que respostes. I per a contribuir amb estes reflexions, es vol subratllar que, al capdavall, cap societat es pot permetre acceptar la pobresa com un mal i un concepte inevitables. Al cap i a la fi, tots el conceptes poden canviar. Esperem haver posat un gra de sorra per a aconseguir-ho.

Informació addicional

Dimensions 13 × 21 cm