Shopping Cart

El poder de les biotecnologies

13,00

L’aplicació de les biotecnologies en la naturalesa humana planteja una constel·lació de preguntes que requereixen un discerniment, per tal que es desenvolupin al servei del progrés integral de les persones. I és que les grans qu?estions que sovint se susciten en la investigació en éssers humans són de tipus ètic i antropològic. En aquest petit llibre, aprofundim en alguns d’aquests desafiaments de primer ordre.
El tema, centrat en el poder de les biotecnologies, explora el discerniment que cal fer de les tecnologies aplicades a la vida, en la gènesi del ser humà i en el procés final de vida.

La innovació i la tecnologia ens han d’ajudar a aconseguir aquest objectiu de contribuir a un desenvolupament més equilibrat i més humà.

Hauríem d’apreciar la importància d’una profunda reflexió ètica davant els mètodes de la investigació científica i justament a això vol ajudar aquest llibre.

Montse Esquerda es doctora en Medicina, especialista en Pediatria, llicenciada en Psicologia i màster en Bioètica i Dret. És metge pediatra a Sant Joan de Déu, a Lleida, directora general de l’Institut Borja de Bioètica de la Universitat Ramon Llull i presideix la Comissió de Deontologia del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya.

Elena Postigo és llicenciada en Filosofia per la Università del Sacro Cuore de Milà i doctora en Bioètica per la Università del Sacro Cuero de Roma. Es professora d’Antropologia i Bioètica a a la Universitat Francisco Vitoria de Madrid on també dirigeix l’Institut de Bioètica.

Francesc Torralba Roselló és doctor en Filosofia per la UB i doctor en Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya. És professor de la Universitat Ramon Llull.