Shopping Cart

Assaig d'aproximació a falles folles fetes foc

A les acaballes de la dictadura, i enmig del desert panorama de la novel·la al País Valencià, com sorgint del buit, apareix aquesta obra singular, que continua essent un text insòlit a la narrativa catalana de les últimes dècades.
Estructurada com un interminable monòleg ple de redundàncies o leit motivs, com si es tractés d’una peça musical, Assaig d’Aproximació a “Falles Folles Fetes Foc” és un relat mític que encetà, als anys setanta, la modernitat narrativa al País Valencià. Com ha escrit Vicent Simbor i Ferran Carbó, catedràtics de Filologia Catalana de la Universitat de València, la novel·la d’Amadeu Fabregat “ha estat i continua essent, molt més una obra de culte, de referència obligada, que no pas llegida. L’aportació d’Amadeu Fabregat partint del no-res ha de ser avaluada històricament amb la justícia que es mereix”.
Al cap de més de quatre dècades, al segle XXI, la lectura de l’edició revisada il·luminarà passatges que al seu dia semblaren foscos i hermètics, i l’obra esdevé asombrosament profética en alguns aspectes.

Assaig d’Aproximació a “Falles Folles Fetes Foc” és una obra inseparable de la seua època, el tardo

franquisme dels inicis dels anys setanta, un temps d’incerteses i d’esperances, quan la cultura i el desig de modernitat esdevingué un baluard contra la falta de llibertat.
La novel·la d’Amadeu Fabregat aparegué a València en 1974, a l’editorial Tres i Quatre. Gairebé mig segle després, Perifèric Edicions ofereix la publicació revisada del llibre fundacional de la modernitat narrativa al País Valencià. L’autor ha esmenat les nombroses errates i omissions de la defectuosa publicació de 1974. Aquesta edició ofereix, junt a la novel·la, un altre volum amb estudis i crítiques sobre el llibre. Materials per accedir al món exhuberant d’un títol brillant i irrepetible, i que sorprendrà als nous lectors.

25,00

Informació addicional

Dimensions 14.5 × 22.5 cm

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Assaig d’aproximació a falles folles fetes foc”

L'adreça electrònica no es publicarà.